Tollereitten nome mestaruus järjestettiin tänä vuonna Jämsänkoskella ja ilmottautuneita oli muistaakseni 25 tolleria ja 11 muun rodun edustajaa, joten aikas monta .

Tuomareitakin piti kutsua yksi lisää, jotta kaikki mahtuivat Alo luokkaan.

Meillä Nyksyn kanssa oli tuomarina Ossi Kähärä ja starttasimme aamupäivä ryhmässä. Kokeen kulku lyhykäisyydessään oli: ykkös markkeeraus vaakulla metsässä josta koira seurautettiin rantahetteikköön. Siellä kakkosmarkkeeraus lokeilla, toinen kaislikkoon ja toinen avoveteen. Markkeerauksiin ammuttiin haulikolla. Sitten ohjaus avoveteen ilman laukausta. Tämän jälkeen hakuruutu jossa kolme lokkia, pupu, varis ja fasaani. Joten aikas paljon noudettavaa .

Nyytillä eka ykkönen meni mallikkaasti, joskos oli huomattavissa lievää kuumumista. Kakkosessa Nyyti innostui ekasta ja hieman liikahti, joten jouduin hieman ärähtämään plikalle. Molemmat riistat tulivat kuitenkin ylös. Veteen ohjaus on ollut meilla aina se kiva juttu ja nytkin Nyyti lähti reippaasti veteen ja otti hienosti ohjausta. Sorsalle saavuttaessa se nappasi sorsan kiinni ja sitten jäikin ihmettelemään, että mitä hittoa? Eikö se ollutkaan lokki ? Meinas otus jäähä sinne, mutta kun sanoin painokkaasti " HAE" niin tulihan se sieltä. Ite aattelin jo tässä vaiheessa, että tähän jäi ja että riista oli vain saatava talteen jatkoa ajatellen. Saimme kuitenkin jatkaa hakuruutuun, josta tulivat kaikki lokit, pupu ja vaakku reipasta vauhtia. Fasaania en saanut lähettää enää hakemaan, kun tuomari sanoi että nää riittää jo.

Tulos kuitenkin saatiin Alo3, johon täytyy olla tyytyväinen. Ei muuta kun lisää reeniä hieman erilaisilla riistoilla, niin eiköhän se siitä. Ohjaajalle tuli maininta "hiljaa ja hillitysti ohjattu" mikä olikin plussaa mulle .