Stella ( Cane Rossiccio Dolce ) s.11.7.2007

Stella onkin aivan oma persoonansa Hymy. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on jo mahtunut sen elämään, vaikkei se vielä kovin vanha olekkaan.

Stellan ollessa 1v 3kk se päätti tehdä "surmahypyn" 4,5m korkeudelta kalliolta suoraan luokseni alas kivikkoon. En ehtinyt reagoida ollenkaan ja samassa koira jo makasi huutaen kivikossa. Ei kännykkää, keskellä metsää Nyyti, minä ja Stella. Koiran vasen jalka retkotti holtittomasti ja koira huusi. Koira syliin ja tarpomaan ihmisten ilmoille. Onneksi saimme kyydin tieltä ja suoraan eläinlääkäriin, jossa todettiin kuvauksissa reisiluun pompsahtaneen paikoiltaan. Kivi oli kuulemma osunut "hyvässä"kulmassa, joten murtumaa lonkkamaljassa ei havaittu.Jalkaa yritettiin  vetää paikoilleen monta kertaa, mutta se oli kovan työn takana. Pidin itse koirasta kiinni ja e.lääkäri veti jalkaa...Vihdoin jalka saatiin osittain paikoilleen ja lähdimme kipulääkkeiden kanssa kotiin odottamaan pääsyä Helsinkiin leikattavaksi. Kaksi yötä odottelua, kipulääkettä ja kolmella jalalla konkkaamista...sitten Hesaan ja suureen leikkaukseen. Leikkaus onnistui ja jatkohoitona :Stella 2vko pienessä häkissä vain takapiha pissat koiraa kantaen, puoli vuotta kuntoutusta pikkuhiljaa matkaa lisäten. Ei pomppimista eikä riehumista muitten koirien kanssa. Nivelten tukihoitoon Arthryl-jauhe 6kk sekä Cartrophen-pistossarja tukihoidoksi....

Tänään Stella on kuin ennen tapaturmaa. Tosin saamme tehdä vielä kovasti töitä, että nyt 2v koiraa "opetetaan" taas kohtaamaan koiria, viemme sitä erilaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin yms. mikä jäi nuoren koiran elämästä tämän kuntoutusjaksolla.

Leikatusta lonkasta ei saada tulosta ja terve lonkka oli kuulemma joutunut todella kovalle rasitukselle kun koira joutui pitkään varaamaan takapainoaan vain sille, joten Kennelliitto antoi lonkkatulokseksi -/C.

Minulle suurin helpotus on se, että koira liikkuu tänä päivänä upeasti, eikä siitä ulospäin näy mitään merkkejä leikkauksesta.

Nyt aloitamme jälleen harjoittelun, pikkuhiljaa pienin askelin, niin eiköhän meistäkin Stellan kanssa pian kuulla Hymy.