Omien reenien hyväksi vastapainoksi pääsin taasen kouluttamaan muita noutajia Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksen nome-koulutukseen. Paikkana oli Niemi-Kapeen tila Terälahden suunnalla ja aiheen Nome-koulutusta alo koirakoille.

Ideana oli siis antaa eväitä jatkoon taipumuskokeen läpäisseille noutajille. Paikalla olikin ihan mukavasti porukkaa. 14 koirakkoa ja melkein kaikki noutajarodut edustettuina. Päivän aiheina oli mm. markkeeraukset, linja, pysäytys ja kaikkein tärkeimpänä koiran tottelevaisuus. Koirahan on kytkemättömänä koko kokeen ajan, joten olisi hyvä jos koira olisi niin sanotusti "hanskassa" .

Päivän aikana menimme läpi monta hyvää harjoitusta ja omasta mielestäni koirat olivat ikätasoonsa nähden hyvällä mallilla. Tollereita ryhmässä oli kolme ja ylläripylläri , sain heidät mun ryhmääni!

Oli tosi mukava nähdä koirien suorituksia ja isona plussana voin sanoa, että kaikki ohjaajat osasivat ohjata koiriaan hillitysti ja hienosti. Turha hötkyily oli jätetty pois, mikä on ainakin tollereitten suhteen todella tärkeää .

Toivottavasti kaikille ohjaajillekkin jäi hyvä mieli koulutuspäivästä ja he saivat edes jotain vinkkejä koulutuksiinsa.