Tänään kävin Nyytin ja Stellan kanssa silmäpeilauksessa Hakametsän eläinlääkäriasemalla. Molempien tyttöjen silmät peilattiin ja niitä kehuttiin kauniiksi . Stellan silmät olivat OK ja pimu yllättikin olemalla ihan rauhallinen ja nökötti paikoillaan nätisti koko operaation ajan. Ei meinannut tulla pois tutkimushuoneesta, kun piti vaan tökkiä lääkäriä lisämakupalojen toivossa.

 

Nyksy sai arvosanan: Erinomaisessa kunnossa olevat silmät 7,5 vuotiaalla rouvalla, kaikki OK .

Meitin ei kuulemma tartte huolehtia ainakaan silmien osalta iän karttuessa. Oikean puolen silmän kolesterolikertymä oli huomattavasti ohentunut ( eli hienosti sanottuna Korneadystrofia eli kolesterolikiteiden saostuma ).

Nyytillä se on hyvin lievä saostuma, joka ei kuulemma haittaa koiraa ollenkaan. Aiemmin silmän pinnalla näkynyt kertymä on nyt jo melkein poissa. Se näkyi vain himmeänä silmälampulla. Tähän katsoisin syynä olevan ruoan vaihtaminen vähemmän rasvaiseen ruokaan. Koiranettiin tulee varmaan teksti: muut sarveiskalvomuutokset, tai sitten kuulemma ei mitään, koska se ei ole perinnöllistä vaan iän tuomaa aineenvaihduntahäiriötä silmässä. Sen näkee sitten.

Olipas vaikiata tekstiä .

 

Eli tyytyväinen saapi olla! Kyllä noilla silmillä kelpaa katsella damien ja riistojen heittoja. Ei muutaku REENAAMAAN!